Het kiezen van de juiste printer voor zakelijk gebruik is cruciaal voor de efficiëntie en productiviteit van je kantoor. Of je nu een kleine onderneming runt of een groot bedrijf beheert, de juiste printer kan je helpen kosten te besparen en je workflow te optimaliseren. In deze blog bespreken we de belangrijkste factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van de juiste printer voor je zakelijke behoeften in 2024.

1. Begrijp je printbehoeften

De eerste stap bij het kiezen van de juiste printer is het begrijpen van je specifieke printbehoeften. Stel jezelf de volgende vragen:

 • Hoeveel prints heb je dagelijks nodig?
 • Print je voornamelijk in zwart-wit of kleur?
 • Heb je extra functies nodig zoals scannen, kopiëren en faxen?

2. Kies tussen Inkjet en Laser

Inkjetprinters zijn ideaal voor bedrijven die regelmatig kleurenprints nodig hebben, zoals marketingmaterialen of presentaties. Ze zijn ook geschikt voor het printen van foto's en grafieken. Laserprinters daarentegen zijn beter geschikt voor hoge volumes en bieden snellere prints en lagere kosten per pagina, vooral voor zwart-wit documenten.

3. Bekijk de aanschaf- en operationele kosten

De aankoopprijs van de printer is slechts één aspect van de totale kosten. Overweeg ook de kosten voor inkt of toner, energieverbruik, en onderhoud. Laserprinters hebben vaak hogere aanschafkosten, maar lagere operationele kosten op lange termijn vergeleken met inkjetprinters.

4. Connectiviteitsopties

Moderne printers bieden verschillende connectiviteitsopties:

 • WiFi: Voor draadloos printen vanaf laptops, smartphones en tablets.
 • Ethernet: Voor betrouwbare en snelle netwerkverbindingen.
 • USB: Voor directe verbinding met een computer.
 • Cloud Print: Voor printen vanuit cloud-gebaseerde applicaties.

Zorg ervoor dat de printer de connectiviteitsopties heeft die passen bij de infrastructuur van je kantoor.

5. Multifunctionele Printers (MFP's)

Als je naast printen ook regelmatig moet scannen, kopiëren en faxen, overweeg dan een multifunctionele printer (MFP). Deze apparaten combineren meerdere functies in één machine, wat ruimte bespaart en de efficiëntie verhoogt.

6. Printsnelheid en Capaciteit

Voor kantoren met hoge printvolumes is printsnelheid een cruciale factor. De snelheid wordt gemeten in pagina's per minuut (ppm). Ook de papiercapaciteit is belangrijk – zorg ervoor dat de printer voldoende papier kan bevatten om frequente onderbrekingen te voorkomen.

7. Printkwaliteit

De resolutie van een printer, gemeten in dots per inch (dpi), bepaalt de scherpte en duidelijkheid van de afdrukken. Voor zakelijke documenten is een resolutie van 600 x 600 dpi vaak voldoende, maar voor marketingmaterialen of presentaties kan een hogere resolutie gewenst zijn.

8. Beveiligingsfuncties

Zakelijke printers moeten beschikken over geavanceerde beveiligingsfuncties om gevoelige informatie te beschermen. Zoek naar printers met functies zoals gebruikersauthenticatie, versleutelde communicatie, en beveiligd afdrukken.

9. Ondersteuning en Garantie

Kies een merk dat goede ondersteuning en garantie biedt. Betrouwbare klantenservice en een uitgebreide garantie kunnen je helpen snel problemen op te lossen en minimale downtime te garanderen.

Top aanbevolen printers voor zakelijk gebruik

Hier zijn enkele van de beste printers voor zakelijk gebruik in 2024:

 1. HP LaserJet Pro M404dw
 2. Brother HL-L2370DW
 3. HP Color LaserJet Pro MFP M479fdw
 4. Brother MFC-L3770CDW
 5. HP LaserJet Pro MFP M428fdw


Conclusie

Het kiezen van de juiste printer voor zakelijk gebruik vereist een zorgvuldige afweging van je printbehoeften, budget en de specifieke functies die je nodig hebt. Door rekening te houden met de bovenstaande factoren kun je een weloverwogen keuze maken die de efficiëntie en productiviteit van je kantoor zal verbeteren. Bezoek onze webshop voor de beste deals en deskundig advies om de perfecte printer voor jouw bedrijf te vinden.

AdviesHulpPrinterZakelijk